Fødselsdagstid – pris >< tid

I år falder min fødselsdag på en lørdag. Jeg tænkte straks, “ej, hvor dejlig. Så kan jeg holde fødselsdag for familien på selve dagen.”
Så nogle uger efter: “Men jeg gider ikke bruge det meste af dagen på at lave maden.”
Og så kom tankerne om, hvordan jeg gøre det lettere for mig selv, hvilket endte i “pris >< tid”.

Altså skulle jeg købe mig fra det hele ved, at vi spiser ude og jeg på den måde slet ikke skulle forberede noget, eller skulle jeg lave maden selv for at holde prisen nede. Jeg endte ud i en “pros and cons” liste, som måske kan inspirere dig, når du står overfor en lignende situation.

Først hvordan jeg normal holder min fødselsdag: jeg plejer selv at lave maden undtaget et enkelt år, hvor jeg boede i et kælderværelse (hvor vi ikke kunne sidde ordentlig ved et spisebord og havde et lille køkken), så det ene år inviteret jeg på restaurant.

Pros and cons

At lave maden selv:

  • Pros: det er den billigste løsning, jeg kan helt selv bestemme maden.
  • Cons: det kommer til at “koste” en masse tid. Der skal: planlægges indkøbsliste, se efter tilbud flere uger i forvejen, der skal handles (og jeg har ikke bil, så alt kan bæres med håndkraft. Kan dog få leveret fra Rema via deres app.), lave selve maden.

At spise ude:

  • Pros: skal ikke bruge særlig meget forberedelsestid – kun at finde ud af hvor vi skal spise.
  • Cons: den dyreste løsning. Jeg kan måske ikke få den sammensætning af retter, jeg gerne ville have.

At få maden med hjem/take away:

  • Pros: tid: jeg skal kun bruge tid på at bestille maden og hente den (regner med at hjælp af et familiemedlem med bil 😉 ). Pris: maden bliver dyrere, men jeg kan have billige drikkevarer i køleskabet og selv stå for dessert (fx vaniljeis køb på tilbud og hjemmebagt chokoladekage).
  • Cons: Det bliver stadig dyrere end det plejer, men billigere end at spise ude.

Måske du selv kan mærke det, men jeg er begyndt at hælde til den 3. mulighed (hent take away). Min energi er stadig svingende, og da jeg ikke har lyst til at bruge det meste af min fødselsdag på at lave mad (hvilket i forvejen er en halv hade, men livsnødvendig opgave), bestiller jeg mad fra den lokale kinesiske buffet med sushi og kinesiske retter og har selv sørget for drikkevarer og desserten 🙂

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Ældst
Nyeste Most Voted
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer